Kalibratie van torque gereedschap

Douwes is een geautoriseerd Service- & Kalibratiecentrum van Alkitronic. Dit betekent efficiency en continuïteit voor u als klant. Het kalibreren van torque gereedschap met de daaraan verbonden onderhoudsbeurt verzorgen we voor u in huis.

Bij hoogwaardige verbindingen is de juiste kracht (moment) voor het aandraaien van de bout of moer van essentieel belang. Tijdens het proces van gecontroleerd aandraaien van een verbinding is een hoge nauwkeurigheid vereist en valt de keuze al snel op de hoogwaardige moeraanzetters van Alkitronic®. Om de nauwkeurigheid en continuïteit van uw productieproces te blijven waarborgen is het noodzakelijk dat deze Alkitronic® machine jaarlijks wordt gecontroleerd, geserviced en gekalibreerd.

Het kalibreren van uw torque gereedschap wordt gecombineerd met een jaarlijkse onderhoudsbeurt. In ons pand aan de Ambachtsweg hebben we hiervoor een speciaal ingerichte service-ruimte. We zijn gespecialeerd in de Alkitronic® machines, maar verzorgen voor u ook de kalibratie van andere merken schroefmachines. Afhankelijk van het soort kalibratie en onderhoud kan dit op op korte termijn worden gerealiseerd, veelal binnen 3-5 werkdagen heeft u uw schroefmachine inclusief kalibratie-certificaat weer gebruiksklaar.

Jaarlijks onderhoud

Tijdens het jaarlijkse onderhoud kunt u van ons het volgende verwachten:

  • Visuele inspectie van het gereedschap 
  • Demontage van de krachtvermeerderaar 
  • Ontvetten, inspecteren van de inwendige tandwielen 
  • Montage van de krachtvermeerderaar met nieuw vet 
  • Kalibratie van de machine op de kalibratietestbank 
  • Certificeren van de kalibratie

Wilt u weten wanneer de kalibratie-datum van uw machine is verstreken? Vul dan onderstaand formulier in met vermelding van type- en serienummer. Zo kunnen wij de vervaldatum checken en samen met u een geschikte dag inplannen voor kalibrering. Zo leveren wij onze bijdrage aan de continuïteit van uw productie-proces.

vraag ons om een offerte kalibratie & onderhoud

Is uw machine toe aan de jaarlijkse kalibratie met onderhoud, vul dan onderstaand formulier in. Aarzel niet om ons te mailen info@douwes.nl of bel 015 361 52 00.

Versturen

handige links

Douwes.nl

Douwes is ijzersterk in schroef- en montagetechniek. Uw leverancier voor het dynamisch verschroeven in het hogere segment. Douwes.nl

Secufast.nl

SecuFast is marktleider in veiligheidsschroeven. Sterk in kleine aantallen, specials en snelle levering door heel Europa. Secufast.nl

Dofast.nl

Douwes is specialist op het gebied van (ver)schroeven. Voor elke verbinding de juiste schroef. Dofast.nl

elektrischeschroevendraaiers.nl

Douwes is de specialist in elektrische schroevendraaiers. Voor elk werkbereik hebben wij een keuze uit meerdere hoogwaardige fabrikaten. elektrischeschroevendraaiers.nl

nieuwsbrief

Inschrijven
015 361 5200